Chocolade bezorgen onder de juiste transportcondities: zo doe je dat!

Wij mensen zijn gek op chocola. Op een typische dag eten wereldwijd zo’n één miljard mensen chocolade! Maar met deze zomerse temperaturen in Nederland kan het verzenden van chocolade zonder kwaliteits- en smaakverlies best een uitdaging zijn. En wist je dat chocola te koud bewaren ook niet goed is? Hoe zorgen onze grote patisserie- en […]

Coolit: de gekoelde lunchbox met Coolpack’s gelpack

Niet alleen de grote farmaklanten, logistieke bedrijven en food exporteurs weten Coolpack te vinden: ook de start-up Coolit maakt gebruik van onze koelmiddelen. Coolit verkoopt lunchboxen waarin jouw lunch lang gekoeld en vers blijft, en is opgericht door vier studenten Ondernemerschap & Retailmanagement aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. In dit artikel verteld Sanne Fransen meer over Coolit en waarom Coolpack’s gelpack het ideale koelmiddel is voor in de Coolit lunchbox.

Een pallethoes is dé oplossing voor optimale transportcondities

Het kan een flinke uitdaging zijn om versproducten een langere tijd op temperatuur te houden. Dit geldt met name voor relatief lange transporten waarbij goederen aan extreme externe omstandigheden worden blootgesteld. Veel versproducten zijn namelijk niet alleen gevoelig voor licht en vocht, maar ook voor hoge of onregelmatige temperaturen. Een pallethoes biedt dé oplossing bij het vervoeren van producten op een lage en constante temperatuur. Zo zorgt u ervoor dat uw producten hun kwaliteit behouden tijdens transport.

Vleestransport: geef schadelijke bacteriën geen kans

In Nederland eten we jaarlijks per persoon gemiddeld 77,8 kilo vlees en vleeswaren. Middels vleestransport legt vers vlees een hele weg af voordat het op het bord van de consument terechtkomt. Bij het bewaren en transporteren van vlees zijn de omgevingscondities en werkwijzen echter cruciaal voor kwaliteitsbehoud. Het eten van bedorven vlees kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom is het van groot belang hier genoeg aandacht aan te besteden. In dit artikel leest u hoe u bederf van vers vlees zoveel mogelijk kunt vertragen. Ook leggen wij uit welke hulpmiddelen u hiervoor kunt inzetten.

Thuisbezorgen maaltijden en boodschappen: houd de producten koel en vers

We bestellen steeds meer eten en drinken online en geven hier ook steeds meer geld aan uit. De groeiende behoefte van de Nederlandse moderne consument aan bestelgemak en service brengt nieuwe kansen met zich mee voor u als ondernemer. Of u nou onderdeel bent van een supermarktketen die boodschappen bezorgd, restauranteigenaar bent die nu ook maaltijden wil gaan thuisbezorgen of boer bent die graag direct aan de eindgebruiker wil gaan leveren: de kansen binnen online food e-commerce liggen nu voor het oprapen. Maar hoe zorgt u dat uw met zorg bereidde producten uw klanten vers bereiden? Dat leest u in dit artikel.

Gekoeld vervoer van aardappelen, groente en fruit: zo pak je het aan

In Nederland plukken we dagelijks de vruchten van de expertise op agrarisch gebied die we door de eeuwen hebben opgebouwd. Niet alleen op eigen bodem maar over de hele wereld genieten mensen van in Nederland verbouwde aardappelen, groente en fruit. Het juist bewaren en vervoeren van deze producten is echter gecompliceerd en kan bij fouten leiden tot hoge uitvalpercentages. In dit artikel leest u waar u rekening mee dient te houden bij nationaal en internationaal vervoer van aardappelen, groente en fruit.