Droogijs 9-10 mm in EPS doos, 12 kg

€ 0,74

Bestellen op aanvraag: let op, je kunt het product wel bestellen met een langere levertijd. Wij nemen contact met je op voor verdere details.

 56,25 excl. btw

Omschrijving

Wanneer u goederen onder het vriespunt wilt vervoeren is droogijs een goede oplossing. Door gebruik te maken van droogijs is er geen elektriciteit nodig om onder het vriespunt te kunnen vervoeren. Droogijs gaat bij verdamping over in de gasvorm, en laat hierdoor geen sporen zoals bijvoorbeeld smeltwater achter.

Het is belangrijk om droogijs te gebruiken in combinatie met een gas-doorlatende en goed isolerende doos gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een EPS (tempex) doos of EcoCoolBox.

Droogijs kan worden afgenomen in verschillende standaardafmetingen en verpakkingshoeveelheden.

Voor specifieke wensen kunt u contact opnemen met één van onze experts. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Wat is droogijs?

Droogijs is een extreem koud product, van maar liefst -78,5 graden Celsius. Droogijs bestaat uit kooldioxide in de vaste fase. De grondstof voor de productie van droogijs is kooldioxide in vloeibare vorm. Droogijs lijkt op waterijs, maar verschilt op cruciale punten. Zo bevat droogijs geen water en is het daardoor ‘droog’ van substantie. Bij overgang van vaste naar vloeibare vorm, gaat waterijs om in water terwijl droogijs in zijn geheel overgaat in gas.

Goederen vervoeren onder het vriespunt

Droogijs is een goede optie wanneer u goederen wilt vervoeren onder het vriespunt. Droogijs heeft een koelcapaciteit die drie keer zo groot is als die van waterijs. De maximale duur van een transport onder gekoelde omstandigheden is afhankelijk van de hoeveelheid droogijs die u toevoegt, tezamen met verschillende externe omstandigheden.

De toepassing van droogijs

Droogijs is met name geschikt voor het gekoeld vervoeren van bijvoorbeeld farmaceutische producten en diepgevroren levensmiddelen. Hierbij kunt u denken aan bepaalde medicijnen en voedsel zoals bijvoorbeeld vlees en vis dat in gevroren toestand op de bestemming moet aankomen.

Voor meer informatie over droogijs kunt u onze leaflet bekijken. Spreek u liever met een van onze experts? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Andere Droogijs

Andere suggesties…

Menu

Contact