EcoFreezeBox met lipsluiting 8L

48 stuks per pallet
€ 17,75
 17,75 excl. btw
Dikte 340
Lengte 385
Breedte 300
Gewicht in gram 2750
Binnenmaat 200 x 170 x 250 mm
Buitenmaat 385 x 300 x 340 mm
Wanddikte 65 mm

Omschrijving

De EcoFreezeBox is de duurzame isolatiedoos voor het koel houden van diepgevroren producten, op een temperatuur van -70 °C to -20 °C gedurende 80 uur. Dat kan in combinatie met droogijs of met de hiervoor ontwikkelde gelpacks en vrieselementen. Ga je de EcoFreezeBox met droogijs gebruiken? Kies dan voor de variant met papieren binnenzak voor droogijs.

De EcoFreezeBox is gemaakt van paper based, gerecycled en recyclebaar materiaal. Schone, gerecyclede kartonvezels zorgen voor een hoge isolatiecapaciteit. Doordat de vezels geen post-consumenten afval gebruiken, voldoet de gehele EcoFreezeBox aan de Europese richtlijnen voor contact met eten. Na gebruik kan de EcoFreezeBox weer eenvoudig gerecycled worden: deze kan gewoon bij het oud papier.

De EcoFreezeBox vormt een verantwoord alternatief voor EPS dozen: CO2-emissies zijn drie keer zo laag voor de innovatieve isolatiedoos, en het materiaal van de EcoFreezeBox is maar liefst negen keer zo circulair als dat van een EPS doos.

Kwalificaties

  • ISTA 7E zomertemperatuurprofiel
  • ISTA 3A-test voor individueel verpakt product verzonden via een pakketbezorgsysteem
  • UN 33373/ PI650 verpakkingseisen en instructies voor gevaarlijke producten.

Testresultaten

De EcoFreezeBox houdt jouw producten tussen de –70 °C en –60 °C voor 75 uur lang, en tussen de –70 °C en –20 °C voor 80 uur lang. Ideaal voor het overbruggen van bijvoorbeeld lange transporten. De maximale tijd kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid vriesmiddelen (zoals droogijs of de daarvoor bestemde gelpacks met Phase Change Material) in de isolatiedoos.

Andere Ecologische isolatiebox

Menu

Contact