Bestel direct online!

Maaltijden gekoeld bezorgen

Steeds meer Nederlandse consumenten kiezen ervoor om eten en drinken online te bestellen, waarbij ze ook steeds meer geld uitgeven aan deze service. Deze groeiende vraag naar gemak en service biedt ondernemers nieuwe mogelijkheden. Of je nu deel uitmaakt van een supermarktketen die boodschappen bezorgt, een restauranteigenaar bent die zijn gerechten ook thuis wil laten bezorgen, of een boer bent die rechtstreeks aan consumenten wil leveren: de kansen in online voedsel e-commerce liggen voor het grijpen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw zorgvuldig bereide producten vers bij jouw klanten aankomen? We geven je graag advies.

Bekijk andere sub branches

Manieren om boodschappen en maaltijden vers te vervoeren

Om versproducten ‘vers’ te houden, wordt er vaak gekozen voor gekoelde en bevroren transportfaciliteiten. Misschien denkt u hierbij meteen aan een koel- of vriesbusje, maar in veel gevallen blijkt dit niet de ideale uitkomst. Naast dat u een stukje flexibiliteit verliest wanneer u het busje vooraf moet reserveren of van beschikbaarheid afhankelijk bent, is dit ook niet de meest duurzame oplossing. Er wordt namelijk al snel veel energie en capaciteit verspild wanneer u de ruimte in het busje niet optimaal kunt benutten. Bijvoorbeeld wanneer het niveau van uw uit te leveren bestellingen onvoorspelbaar en onregelmatig is en er hierdoor kostbare ruimte onbenut blijft.

Om deze reden wordt er vaak gekozen voor goed geïsoleerde koelverpakkingen. Dit heeft als voordeel dat u tijdens transport geen elektriciteit nodig heeft (u koelt de koelelementen namelijk voor het transport al naar de gewenste temperatuur) en dat u uw producten in een door u gewenst transportmiddel kunt vervoeren. Het is hiermee vaak een duurzamere oplossing voor gekoeld en bevroren transport van versproducten zoals maaltijden en boodschappen.

 

Om de kwaliteit van deze producten te waarborgen moet tijdens transport een vooraf vastgestelde stabiele temperatuurrange worden aangehouden. Zo kan bijvoorbeeld een temperatuurrange van 2-8 graden of 15-25 graden worden aangehouden.

Geschikte verpakkingsmiddelen voor gekoeld transport

Welke verpakkingsmiddelen voor jou het meest geschikt zijn, hangt af van jouw toepassing en logistieke processen:

 

Transporten zonder retourprocedure

Wanneer je samenwerkt met een externe transportpartner of om een andere reden geen mogelijkheid hebt om verpakkingsmiddelen mee terug te nemen, zijn verpakkingsmiddelen voor eenmalig gebruik een geschikte oplossing. Hiervoor kun je een EPS doos in combinatie met gelpacks gebruiken. Een milieubewuster alternatief voor de EPS doos is de EcoCoolBox.

 

Transporten met retourprocedure:

Wanneer je transportfaciliteiten in eigen beheer hebt en verpakkingsmiddelen dus mee terug kunt nemen, kun je kiezen voor hulpmiddelen met een lange levensduur. De EPP dozen in combinatie met sterke, vormvaste koelelementen vormen dan een uitkomst. Supermarkten die thuis boodschappen bezorgen zijn bijvoorbeeld gebruikers van deze transportdoos. Je kunt de te vervoeren producten hier tijdens transport in plaatsen in een eenvoudige verpakking, en deze uit de EPP doos tillen bij het bezorgen aan huis. Zo kun je de EPP dozen en vormvaste koelelementen keer op keer opnieuw gebruiken.

Waarom kiezen voor Coolpack?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met een passende oplossing voor jouw koeltransport in de Foodbranche.


  Van vraagstuk tot koeloplossing op maat

  Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.
  1

  Probleem

  2

  Partner

  3

  Oplossing

  4

  Test product

  5

  Massaproductie

  6

  Transport

  7

  Eindgebruiker

  Klantcase: Thuisbezorgen maaltijden en boodschappen: houd de producten koel en vers

  We bestellen steeds meer eten en drinken online en geven hier ook steeds meer geld aan uit. De groeiende behoefte van de Nederlandse moderne consument aan bestelgemak en service brengt nieuwe kansen met zich mee voor je als ondernemer. Of je nou onderdeel bent van een supermarktketen die boodschappen bezorgd, restauranteigenaar bent die nu ook maaltijden wil gaan thuisbezorgen of boer bent die graag direct aan de eindgebruiker wil gaan leveren: de kansen binnen online food e-commerce liggen nu voor het oprapen. Maar hoe zorg je dat jouw met zorg bereidde producten jouw klanten vers bereiken? Dat lees je in dit artikel.

  Vaak besteld in de Food transport

  Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.
  Vriesplaat-met-handvat

  Koelplaat met handvat

  Zowel voor dieprvies als gekoeld verzenden van maaltijden bieden we (maatwerk) koelplaten. Ook voor gastronorm en perfect passend in onze EPP koelboxen. Uit voorraad leverbaar op 0 °C en -18 °C, maar we kunnen ze uitvoeren op iedere temperatuur tussen de -65 °C en +89 °C.

  eppkoelbox

  EPP koelboxen

  De EPP koelbox is een zeer goed isolerende, herbruikbare box die veel door thuisbezorgers gebruikt wordt. De koelbox is sterk, licht in gewicht, goed te reinigen en heeft praktische kenmerken als handvaten en stickervelden. Bij Coolpack leveren we maatwerk koelplaten voor tegen de wanden en het deksel, zodat jouw maaltijden binnen de gewenste temperatuur blijven – ook bij extreme externe condities!

  Menu

  Contact