Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Maatwerk advies PCM

Maatwerk advies PCM

Coolpack biedt voor elke klant een maatwerk oplossing voor hun problemen rond geconditioneerd verzenden. Zo hebben we Phase Change Material koeloplossingen voor uiteenlopende doeleinden.

Phase Change Material is kortgezegd ‘ijs voor iedere temperatuur’. Wat we daarmee bedoelen? Bij ijs is het smeltpunt 0°C. Op dit smeltpunt is de energieopslag het hoogst: de temperatuur blijft het langste stabiel op het smeltpunt, totdat het ijs volledig gesmolten is. IJs is daarom een ideaal koelmiddel wanneer je iets voor langere tijd op een temperatuur rond de 0°C wilt houden.

Maar er zijn natuurlijk ook producten die op een temperatuur onder of juist boven het vriespunt bewaard moeten worden. Of situaties waarin je een ruimte op een specifieke temperatuur wilt houden. En hier komt Phase Change Material om de hoek kijken. Door de receptuur van het koelmiddel aan te passen, kan het smeltpunt/vriespunt omlaag of juist omhoog worden gebracht. Met onze kennis en ervaring helpen we jou graag aan de meest efficiënte oplossing door een receptuur te ontwikkelen met de thermische opslag van ijs, maar dan op de door jouw gewenste temperatuur. Dat is wat we bedoelen met ‘ijs voor iedere temperatuur’!

PCM inzetten voor een betrouwbare back-up in temperatuurregeling en besparen van energie? Wij denken met je mee.

    Advies binnen 1 werkdag

    Menu

    Contact