Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Farmacie en Medisch

Farmacie en Medisch branche

Farmaceut

Kritsche leveringen van temperatuurgevoelige producten vereisen een effectieve thermische verpakking en geoptimaliseerde transportmethodes. Om dit te bewerkstelligen werken farmaceuten samen met bedrijven die hen van kwalitatieve en betrouwbare thermische oplossingen kunnen voorzien. Bij Coolpack hebben we jarenlange ervaring met het leveren van oplossingen voor gekoelde en geconditioneerde farmaceutische transporten. We helpen je graag!

Binnen Europa gebruikt een groot aantal farmaceuten thermische verpakkingsoplossingen met daarin de koelelementen en gelpacks van Coolpack. De koelmiddelen zorgen ervoor dat de producten op de juiste temperatuur verzonden kunnen worden zodat ze de benodigde kwaliteit behouden tijdens transport.

Afhankelijk van de gewenste of benodigde temperatuur kan Coolpack een koelelement of gelpack ontwikkelen met een specifieke gel. De receptuur van de koelgel zorgt ervoor dat de gelpack of het koelelement langdurig binnen de juiste temperatuurrange blijft. Coolpack heeft alle kennis en kunde in huis om voor zowel het koelen als het stabiel houden van de temperatuur tijdens het transport een oplossing aan te bieden. Oplossingen worden ontwikkeld, getest en gekwantificeerd conform alle GDP richtlijnen.

Probleemloos pharma transport met Phase Change Material

Gekoeld en geconditioneerd transport is een vak apart. Neem medicijnen. Het is cruciaal dat farmaceutische producten stabiel op temperatuur blijven of goed gekoeld worden. Raken de medicijnen verhit? Of worden ze juist te koud? Dan kunt u de zending wel weggooien. Met claims (en kosten en imagoschade) als gevolg. Dat wil je dus voorkomen. 

Gekoeld transport is des te lastiger wanneer de temperatuurrange maar klein is. Bijvoorbeeld als het product absoluut tussen de 2 en 8 graden Celsius moet blijven. Het is gelukkig niet onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Sterker nog: er bestaat een eenvoudige manier om dit te regelen. Namelijk met Phase Change Material! Hoe dit precies werkt? En voor welke producten en branches dit middel uitkomst biedt? Dat lees je in dit artikel.

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Farmaceut branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

Original gelpack

Of u nu vis, vlees, kaas, chocola, medicijnen, voeding of bloemen veilig geconditioneerd wilt vervoeren, dan bent u bij Coolpack BV aan het goede adres. Indien u goederen bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur moet vervoeren, dan hebben wij voor u dé oplossing.

Koelelement

Het voordeel van het traditionele koelelement is dat u ze kunt hergebruiken en zeer sterk zijn. Wij garanderen u dat de koelelementen die gevuld zijn met een foodproof gel en niet lekken tijdens transport.

Advies binnen 1 werkdag!

Menu

Contact