Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Overige sub branches

Logistiek en export

Logistiek en export branche

Cold chain transport

Cold chain transport is een temperatuur gecontroleerde distributieketen die wordt gebruikt in sterk gereguleerde industrieën. Het is een aparte tak van transport: er komt een hoop kijken bij het vervoeren van goederen binnen de eisen en richtlijnen van de wet. Bij Coolpack hebben we jarenlange ervaring met cold chain transport. Neem dus gerust contact met ons op voor vragen en persoonlijk advies.

Pallethoezen: uitstekend isoleren!

Het kan een flinke uitdaging zijn om versproducten een langere tijd op temperatuur te houden. Dit geldt met name voor relatief lange transporten waarbij goederen aan extreme externe omstandigheden worden blootgesteld. Veel versproducten zijn namelijk niet alleen gevoelig voor licht en vocht, maar ook voor hoge of onregelmatige temperaturen. Een pallethoes biedt dé oplossing bij het vervoeren van producten op een lage en constante temperatuur. Zo zorg je ervoor dat jouw producten hun kwaliteit behouden tijdens transport. Benieuwd hoe dit precies werkt en wat testresultaten uitwijzen? Je leest het in dit artikel.

Cold chain transport: onze expertise

De cold chain is een specifieke tak van transport. Een eerste stap bij het neerzetten van jouw cold chain is het zoeken naar een geschikte verpakking voor opslag en transport. En dat geldt voor de gehele ketting, van grondstofwinning tot consumptie door de eindgebruiker.

Coolpack biedt totaaloplossingen om een optimale cold chain te borgen. Daar ligt onze kracht. Dit doen we door een op elkaar afgestemd assortiment van verpakkingen, gelpacks, koelelementen, pallethoezen en meer aan te bieden. Wil je een constante temperatuur waarborgen van jouw pakket? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Cold chain transport branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

Koelelementen

Onze koelelementen worden over geheel Europa gebruikt. Coolpack BV is al 50 jaar de enige producent van koelelementen, gelpacks, icepacks, koelplaten, koeldozen en flexibele koelelementen in Nederland.

Pallethoezen

Deze pallethoezen zorgen zowel zonder als in combinatie met gelpack strengen, dat uw producten altijd goed geconditioneerd blijven.

Advies binnen 1 werkdag!

Andere subbranches van Logistiek en export

Kennis bank Logistiek en export branche

Menu

Contact