Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Food transport

Food transport branche

AGF

Als teler of distributeur van groente en fruit wil je dat jouw producten vers bij de klant aankomen. Wij kennen de risico’s van temperatuurschommelingen, vocht en licht tijdens transport, en helpen je graag met de juiste verpakkingsoplossing om kwaliteit te borgen!

Aardappelen, groente en fruit nationaal en internationaal vervoeren

AGF-producten zijn met name voor de volgende externe factoren erg gevoelig: temperatuurwisselingen, te hoge temperaturen, vocht en te veel licht. Met de juiste verpakkingsoplossing kun je aardappelen, groente en fruit beschermen hiertegen beschermen. Bij Coolpack bieden we bewezen oplossingen om de kwaliteit van AGF-producten gedurende de gehele transport periode te vervangen. Daarbij bieden we oplossingen voor transporten mét en zonder retourprocedure.

Ga voor optimaal kwaliteitsbehoud van AGF-producten

Voor met name AGF geldt dat de kwaliteit het beste wordt behouden wanneer ze binnen een temperatuurrange van 0 tot 8 graden worden vervoerd. Stabiliteit in de temperatuurrange is daarbij van groot belang. Verder moet de ruimte waarin de goederen vervoerd worden bij voorkeur droog en donker zijn, om zaken als schimmelvorming tegen te gaan. Voor het vervoeren van goederen binnen een temperatuurrange van 0 tot 8 graden bieden gelpacks of gelpackstrengen een uitstekende uitkomst. Gelpacks zijn uitermate geschikt om goederen met transporten tot 48 uur (afhankelijk van externe omstandigheden) gekoeld te vervoeren

Om oppervlaktecondens tijdens transport te minimaliseren is het aan te raden om gebruik te maken van de No sweat gelpacks. Voor vochtgevoelige producten zoals AGF-producten zijn deze gelpacks een goede optie, omdat de producten zelf tijdens het transport zo droog mogelijk blijven. Groente en fruit worden vaak op Euro- of blokpallets vervoerd. Om temperatuurstabiliteit te realiseren en de goederen gedurende een langere tijd koel te houden kunnen de koelmiddelen worden gecombineerd met pallethoezen. Zo wordt er als het ware een soort mobiele koelkast gecreëerd. Hierdoor worden de kwetsbare producten beschermd tegen invloeden van buitenaf tijdens het transport.

Ga jij ook voor optimaal kwaliteitsbehoud van vers voedsel? Wij helpen je graag om dit tijdens transport te realiseren!

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Agf branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

Gelpackstrengs

Met gelpackstrengs koel je een hele pallet buitenom op 0 °C tot 8 °C. De gelpack pillowpacks zijn food safe en non toxic. Ze zijn geschikt voor transporten zonder retourstroom, maar kunnen indien ze niet beschadigd zijn opnieuw gebruikt worden.

Pallethoezen

De pallethoezen van uitstekende kwaliteit zijn beschikbaar voor Europallets en Blokpallets. Ze hebben een hoge isolatiecapaciteit en beschermen jouw voedingswaren bovendien tegen licht en extreme temperaturen.

Advies binnen 1 werkdag!

Menu

Contact