Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Food transport

Food transport branche

Concentraten vervoeren

Concentraten, NFC sappen en puree zijn een belangrijke grondstof binnen de voedingsmiddelenindustrie en passeren vaak grote havens als Rotterdam en Antwerpen. Coolpack helpt je graag aan de juiste verpakkingsoplossing om samples en concentraten die naar verschillende bestemmingen moeten op de juiste temperatuur te vervoeren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Concentraten in kleine hoeveelheden vervoeren

Rotterdam en Antwerpen zijn belangrijke havens in Europa en spelen dus een cruciale rol in de logistiek en distributie van een grote verscheidenheid aan producten. Een voorbeeld hiervan zijn NFC (not from concentrate) sappen, purees en concentraten. Deze producten worden onder andere gebruikt als grondstof in de voedingsmiddelenindustrie. Uiteindelijk komen deze producten bijvoorbeeld terecht in zoetwaren, voedingsingrediënten (voor bijv. pudding, salades, smoothies, etc), zuivel en bakkerijproducten. In Europa zijn er diverse bedrijven actief in deze markt.
Gebeurt het regelmatig dat jouw klanten eerst de NFC sappen, purees en concentraten willen testen alvorens over te gaan tot bestellen en dienen deze producten gekoeld verzonden te worden? Onze gel packs en koelelementen kunnen dan een goede oplossing bieden. Deze zijn snel in grote en kleine hoeveelheden verkrijgbaar, zijn non toxic en food proof.

Productadvies

Onze klanten in deze specifieke branche gebruiken voor het versturen van samples hoofdzakelijk onze gelpacks of koelelementen, eventueel in combinatie met één van de EPS dozen. Door koelen en isoleren te combineren kunnen de concentraten gedurende langere transporten van maximaal 24 tot 48 uur op de juiste temperatuur blijven.

Onze gelpacks en koelelementen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zijn de standaardmaten niet toereikend voor jouw situatie? Dankzij onze eigen productiefaciliteit op locatie kunnen we samen tot een maatwerkoplossing voor jouw specifieke toepassing komen. De producten van Coolpack zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan alle eisen die de wet stelt en er zijn vele food proof mogelijkheden. 

Heb je vragen of zou je graag advies krijgen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Concentraten branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

Gelpack Original

Voor het gekoeld vervoeren van concentraten op 0 °C tot 8 °C raden we het gebruik van onze non toxic, food safe gelpacks in combinatie met een isolerende verpakkingsdoos zoals een piepschuim EPS doos aan. We produceren de gelpacks op locatie in Assendelft, dus kunnen ze in alle gewenste soorten en maten leveren!

EPS dozen

Voor het vers vervoeren van concentraten en andere bederfelijke goederen gaan isoleren en koelen hand in hand. Gebruik de gelpacks daarom in combinatie met een goed isolerende verpakkingsdoos, zoals de EPS koeldoos!

Advies binnen 1 werkdag!

Menu

Contact