Overige sub branches

Food

Food branche

Concentraten

Concentraten in kleine hoeveelheden vervoeren

Rotterdam en Antwerpen zijn belangrijke havens in Europa en spelen dus een cruciale rol in de logistiek en distributie van een grote verscheidenheid aan producten. Een voorbeeld hiervan zijn NFC (not from concentrate) sappen, purees en concentraten. Deze producten worden onder andere gebruikt als grondstof in de voedingsmiddelenindustrie. Uiteindelijk komen deze producten bijvoorbeeld terecht in zoetwaren, voedingsingrediënten (voor bijv. pudding, salades, smoothies, etc), zuivel en bakkerijproducten. In Europa zijn er diverse bedrijven actief in deze markt.
Gebeurt het regelmatig dat jouw klanten eerst de NFC sappen, purees en concentraten willen testen alvorens over te gaan tot bestellen en dienen deze producten gekoeld verzonden te worden? Onze gel packs en koelelementen kunnen dan een goede oplossing bieden. Deze zijn snel in grote en kleine hoeveelheden verkrijgbaar, zijn non toxic en food proof.

Productadvies

Onze klanten in deze specifieke branche gebruiken voor het versturen van samples hoofdzakelijk onze gelpacks of koelelementen, eventueel in combinatie met één van de EPS dozen. Door koelen en isoleren te combineren kunnen de concentraten gedurende langere transporten van maximaal 24 tot 48 uur op de juiste temperatuur blijven.

Onze gelpacks en koelelementen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zijn de standaardmaten niet toereikend voor jouw situatie? Dankzij onze eigen productiefaciliteit op locatie kunnen we samen tot een maatwerkoplossing voor jouw specifieke toepassing komen. De producten van Coolpack zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan alle eisen die de wet stelt en er zijn vele food proof mogelijkheden. 

Heb je vragen of zou je graag advies krijgen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Food branche

Gelpack Original

Of u nu vis, vlees, kaas, chocola, medicijnen, voeding of bloemen veilig geconditioneerd wilt vervoeren, dan bent u bij Coolpack BV aan het goede adres. Indien u goederen bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur moet vervoeren, dan hebben wij voor u dé oplossing.

EPS dozen

Onze EPS, tempex of piepschuim witte koeldozen zijn uitermate geschikt voor het gekoeld of bevroren verzenden van uw producten. Bijvoorbeeld voor uw vis, vlees, kaas, AGF producten of chocolade. Ook zorgen onze EPS dozen voor een perfecte bescherming van uw producten. Onze EPS dozen hebben een zeer goede isolatiewaarde en zijn ook herbruikbaar.

Menu

Contact