Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Food transport

Food transport branche

Maaltijden gekoeld bezorgen

We bestellen steeds meer eten en drinken online en geven hier ook steeds meer geld aan uit. De groeiende behoefte van de Nederlandse moderne consument aan bestelgemak en service brengt nieuwe kansen met zich mee voor jou als ondernemer. Of je nu onderdeel bent van een supermarktketen die boodschappen bezorgd, restauranteigenaar bent die nu ook maaltijden wil gaan thuisbezorgen of boer bent die graag direct aan de eindgebruiker wil gaan leveren: de kansen binnen online food e-commerce liggen nu voor het oprapen. Maar hoe zorg je ervoor dat jou met zorg bereide producten jouw klanten vers bereiden? We geven je graag advies.

Manieren om boodschappen en maaltijden vers te vervoeren

Om versproducten ‘vers’ te houden, wordt er vaak gekozen voor gekoelde en bevroren transportfaciliteiten. Misschien denkt u hierbij meteen aan een koel- of vriesbusje, maar in veel gevallen blijkt dit niet de ideale uitkomst. Naast dat u een stukje flexibiliteit verliest wanneer u het busje vooraf moet reserveren of van beschikbaarheid afhankelijk bent, is dit ook niet de meest duurzame oplossing. Er wordt namelijk al snel veel energie en capaciteit verspild wanneer u de ruimte in het busje niet optimaal kunt benutten. Bijvoorbeeld wanneer het niveau van uw uit te leveren bestellingen onvoorspelbaar en onregelmatig is en er hierdoor kostbare ruimte onbenut blijft.
Om deze reden wordt er vaak gekozen voor goed geïsoleerde koelverpakkingen. Dit heeft als voordeel dat u tijdens transport geen elektriciteit nodig heeft (u koelt de koelelementen namelijk voor het transport al naar de gewenste temperatuur) en dat u uw producten in een door u gewenst transportmiddel kunt vervoeren. Het is hiermee vaak een duurzamere oplossing voor gekoeld en bevroren transport van versproducten zoals maaltijden en boodschappen.

Om de kwaliteit van deze producten te waarborgen moet tijdens transport een vooraf vastgestelde stabiele temperatuurrange worden aangehouden. Zo kan bijvoorbeeld een temperatuurrange van 2-8 graden of 15-25 graden worden aangehouden.

Geschikte verpakkingsmiddelen voor gekoeld transport

Welke verpakkingsmiddelen voor jou het meest geschikt zijn, hangt af van jouw toepassing en logistieke processen:

Transporten zonder retourprocedure

Wanneer je samenwerkt met een externe transportpartner of om een andere reden geen mogelijkheid hebt om verpakkingsmiddelen mee terug te nemen, zijn verpakkingsmiddelen voor eenmalig gebruik een geschikte oplossing. Hiervoor kun je een EPS doos in combinatie met gelpacks gebruiken. Een milieubewuster alternatief voor de EPS doos is de EcoCoolBox.

Transporten met retourprocedure:

Wanneer je transportfaciliteiten in eigen beheer hebt en verpakkingsmiddelen dus mee terug kunt nemen, kun je kiezen voor hulpmiddelen met een lange levensduur. De EPP dozen in combinatie met sterke, vormvaste koelelementen vormen dan een uitkomst. Supermarkten die thuis boodschappen bezorgen zijn bijvoorbeeld gebruikers van deze transportdoos. Je kunt de te vervoeren producten hier tijdens transport in plaatsen in een eenvoudige verpakking, en deze uit de EPP doos tillen bij het bezorgen aan huis. Zo kun je de EPP dozen en vormvaste koelelementen keer op keer opnieuw gebruiken.

Een hoop keuzes en afwegingen, waar we je graag bij helpen. Zowel met standaardoplossingen als met maatwerkoplossingen.

 

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Maaltijden branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

Koelplaten

Zowel voor dieprvies als gekoeld verzenden van maaltijden bieden we (maatwerk) koelplaten. Ook voor gastronorm en perfect passend in onze EPP koelboxen. Uit voorraad leverbaar op 0 °C en -18 °C, maar we kunnen ze uitvoeren op iedere temperatuur tussen de -65 °C en +89 °C.

EPP koelboxen

De EPP koelbox is een zeer goed isolerende, herbruikbare box die veel door supermarkten, thuisbezorgers en cateraars gebruikt wordt. De koelbox is sterk, licht in gewicht, goed te reinigen en heeft praktische kenmerken als handvaten en stickervelden. Bij Coolpack leveren we maatwerk koelplaten voor tegen de wanden en in een eventuele koelopzet onder het deksel, zodat jouw maaltijden binnen de gewenste temperatuur blijven - ook bij extreme externe condities!

Advies binnen 1 werkdag!

Menu

Contact