Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Food transport

Food transport branche

Zuivel transporteren

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om zuivelproducten zoals yoghurt, pudding, vla, ijs bavaroise en kaas online te bestellen. Zuivelproducten zijn gevoelig voor bederf door temperatuurinvloeden. Het is dus zaak om melk, kaas, yoghurt en andere zuivelproducten (alsook plantaardige alternatieven) gekoeld te verzenden. Ons team denkt graag met je mee over een passende verpakkingsoplossing voor jouw gekoelde of geconditioneerde transportuitdaging!

Met deze oplossingen behoud je zuivel-kwaliteit onderweg

Klanten in deze branche kiezen bij het verzenden van zuivelproducten hoofdzakelijk voor het koelen met gelpacks. Door deze met een EPS doos of EcoCoolBox te combineren blijft de zending lang en stabiel gekoeld. We bieden verschillende vooraf gevalideerde oplossingen aan die succesvol zijn gebleken bij het versturen van levensmiddelen onder de 5 °C, zowel bij zomerse als winterse omstandigheden. Hierbij gaat het om een EPS doos in combinatie met een aantal specifieke gelpacks. Is deze oplossing voor jou relevant? We vertellen je er graag alles over!
Werk je met transporten met een retourprocedure? Dan kun je ook kiezen voor koelelementen en EPP isolatiedozen. Deze zijn gemaakt van stevig materiaal en geschikt voor veelvuldig hergebruik. Bovendien zijn er ook veel mogelijkheden voor maatwerkoplossingen. Meer over onze werkwijze lees je hier.

Locaal geproduceerde koeloplossingen voor zuiveltransport

Coolpack produceert op locatie gelpacks in vele soorten, vormen en maten. Maar ook de harde blauwe plastic koelelementen rollen bij ons uit de machines. Je zult ze ook in andere kleuren en vormen voorbij zien komen dan je misschien gewend bent. Deze noemen we ook wel vormvaste koelelementen, omdat ze voor het invriezen en na het ontdooien niet van vorm veranderen – in tegenstelling tot gelpacks.

Binnen ons assortiment aan koelelementen maken we het onderscheid tussen koelblokken, koelplaten, foampacks en spongepacks. Ieder product beschikt over unieke kenmerken, waardoor er altijd wel een passend alternatief bij zit voor jouw transport uitdaging. Wil je zuivelproducten bevroren of juist gekoeld verzenden? Hoeveel ruimte mogen de koelelementen innemen? Wil je de koelelementen na gebruik blijven hergebruiken? Wat mag de koeloplossing kosten? En wil je de koelelementen personaliseren met jouw logo of andere opdruk?

Een hoop keuzes en afwegingen, waar we je graag bij helpen. Zowel met standaardoplossingen als met maatwerkoplossingen.

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Zuivel branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

Gelpack Original

Voor het gekoeld vervoeren van vers vlees op 0 °C tot 8 °C raden we het gebruik van onze non toxic, food safe gelpacks in combinatie met een isolerende verpakkingsdoos zoals een piepschuim EPS doos aan. Zo blijven jouw producten beschermd en voorkom je uitval door cold chain onderbrekingen.

Vormvast koelelement

Komen de verpakkingen weer bij je terug? Kies dan voor een vormvast koelelement of koelplaat op 0 °C tot 8 °C. Deze kun je heel vaak hergebruiken en zijn dus duurzamer op de langere termijn. Gebruik ze in combinatie met een goed isolerende, herbruikbare EPP koelbox: hier past een melkpak precies rechtop in!

Advies binnen 1 werkdag!

Menu

Contact