Overige sub branches

Hulpmiddelen om vlees vers te vervoeren

Afhankelijk van het dier waarvan het vlees afkomstig is, moet het vlees op een andere temperatuur worden verwerkt, opgeslagen en getransporteerd. Bij pluimvee is dit bijvoorbeeld maximaal 4 graden, terwijl dit voor wild vlees maximaal 7 graden Celsius is. Voor gekoelde transporten op een temperatuur van 2 tot 8 graden worden veelal gelpacks ingezet. Dit zijn lekvrije zakken gevuld met een koelmiddel, die je voor transport naar de juiste temperatuur brengt. Om stabiliteit van de temperatuur tijdens transport te waarborgen en het vlees langer gekoeld te houden, combineer je deze met een goed isolerende verpakkingsdoos. Populaire opties zijn de EPS doos van licht piepschuim en de EcoCoolBox die in zijn geheel bij het oud papier kan.

Wil je vlees diepgevroren of op een andere temperatuurrange vervoeren, dan kun je de gelpacks ook laten afvullen met PCM: Phase Change Material. Hiermee kun je bevroren transporten tot -21 graden Celsius realiseren. 

 

Advies op maat

Bij het koelen van uw versproducten zoals vlees, stopt de groei van de micro-organismen. Het bederf wordt dan dus als het ware gepauzeerd. Verschillende micro-organismen hebben verschillende kenmerken. Toch geldt voor bijna alle micro-organismen dat ze groeien bij een temperatuur tussen de 10 en 40 graden Celsius. Daardoor vertraagd het gekoeld bewaren van vlees het bederf al significant. Met invriezen stopt de groei van de micro-organismen helemaal. 

Of je jouw vleesproducten nu gekoeld of bevroren wilt verzenden, en of je nu met of zonder retourstroom vervoerd; Coolpack heeft de kunde en faciliteiten in huis om passende hulpmiddelen aan te bieden en jouw gekoelde of bevroren transport te realiseren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden: ze zijn bijna eindeloos!

 

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Food branche

Gelpack Original

Of u nu vis, vlees, kaas, chocola, medicijnen, voeding of bloemen veilig geconditioneerd wilt vervoeren, dan bent u bij Coolpack BV aan het goede adres. Indien u goederen bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur moet vervoeren, dan hebben wij voor u dé oplossing.

EcoCoolBox

In de praktijk blijkt dat veelvuldig milieu onvriendelijke materialen worden gebruikt om de temperatuur in de verpakking te beheersen waarmee bederf of kwaliteitsvermindering wordt tegengegaan. De afgelopen decennia zijn materialen als EPS, EPP, polypropyleen en polyethyleen voor deze toepassing gebruikt die als nadeel hebben dat deze niet afbreekbaar zijn in de natuur. De EcoCoolBox is een milieuvriendelijke variant.

Menu

Contact