Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Food transport

Food transport branche

Vlees transport

Vers vlees legt een hele weg af voordat het op het bord van de consument terechtkomt. Bij het vervoeren en bewaren van vlees zijn de omgevingscondities en werkwijzen echter cruciaal voor kwaliteitsbehoud. En aangezien het eten van bedorven vlees zeer schadelijk voor de gezondheid kan zijn, is het cruciaal dat dit voorkomen wordt. Coolpack heeft de expertise en oplossingen in huis om te zorgen dat jouw vleesproducten vers op hun bestemming aankomen.

Om bacteriegroei te remmen bederf tegen te gaan is het belangrijk om vlees onder de juiste condities te vervoeren en bewaren. Vaak is dat gekoeld, maar ook steeds vaker bevroren. Bij Coolpack bieden we verpakkingsoplossingen off-the-shelf en op maat die door grote en kleine vleesdistributeurs, slagerijen, webshops en cateraars worden ingezet om vlees tijdens transport goed te koelen of bevriezen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom in contact!

Advies op maat

Bij het koelen van uw versproducten zoals vlees, stopt de groei van de micro-organismen. Het bederf wordt dan dus als het ware gepauzeerd. Verschillende micro-organismen hebben verschillende kenmerken. Toch geldt voor bijna alle micro-organismen dat ze groeien bij een temperatuur tussen de 10 en 40 graden Celsius. Daardoor vertraagd het gekoeld bewaren van vlees het bederf al significant. Met invriezen stopt de groei van de micro-organismen helemaal. 

Of je jouw vleesproducten nu gekoeld of bevroren wilt verzenden, en of je nu met of zonder retourstroom vervoerd; Coolpack heeft de kunde en faciliteiten in huis om passende hulpmiddelen aan te bieden en jouw gekoelde of bevroren transport te realiseren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden: ze zijn bijna eindeloos!

 

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Vlees branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

Gelpack Original

Voor het gekoeld vervoeren van vers vlees op 0 °C tot 8 °C raden we het gebruik van onze non toxic, food safe gelpacks in combinatie met een isolerende verpakkingsdoos zoals een piepschuim EPS doos aan. Zo blijven jouw producten beschermd en voorkom je uitval door cold chain onderbrekingen.

Super gelpack -21 °C

Vervoer je dieprvies vlees, bijvoorbeeld via een webshop? Dan is de supergelpack op -21 °C de ideale oplossing voor jou. Deze houdt het vlees lang onder de kritieke temperatuur van -12 °C, zodat jouw producten zélfs bij hoge zomertemperaturen beschermd zijn.

Advies binnen 1 werkdag!

Menu

Contact