Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Retail

Retail branche

Supermarkten

Boodschappenservices genieten een groeiende populariteit. Consumenten hoeven zelf de supermarkt niet meer door of zware boodschappen de trap op te tillen: supermarkten bezorgen tot aan de voordeur. Echter, wanneer voedingsmiddelen een tijdje onderweg zijn terwijl ze normaal in de koeling liggen gaat de kwaliteit achteruit. Om niet afhankelijk te zijn van koelbusjes worden koelelementen in combinatie met geïsoleerde verpakkingen veelvuldig gebruikt door supermarkten.

Duurzame oplossing: de EPP koelbox met koelelementen

De EPP doos is een isolerende koelbox gemaakt van Expanded Poly Propyleen: een 100% recyclebaar materiaal. Het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde, is licht in gewicht en is enorm sterk. Daarmee is een lange levensduur gegarandeerd. Bovendien zijn EPP dozen praktisch in gebruik: ze zijn makkelijk stapelbaar, licht om te verplaatsen en eenvoudig te reinigen en ontsmetten. Handvatten en stickervelden zijn ook kenmerkend voor de doos.
Hoe je de EPP koelbox met koelelementen concreet in gebruik neemt? Je koelt de bijpassende koelplaten vooraf tot een door jou gewenste temperatuur. Hiermee bedek je de wanden en onderkant van de koelbox, en na het plaatsen van de producten ook de bovenzijde. Nu kun je jouw versproducten gekoeld of bevroren vervoeren, bijvoorbeeld bij transporten van maximaal 24 uur.

Gekoeld of bevroren verzenden? Advies op maat

Sommige producten moeten diepgevroren blijven om kwaliteit te behouden, andere producten moeten gekoeld op 2 tot 8 graden bewaard en vervoerd worden tot consumptie. Bij Coolpack bieden we veel mogelijkheden in het koelen naar specifieke temperatuurranges. Zo halen we dankzij ons innovatie Phase Change Material ranges tot -21 graden Celsius. Aan jou om de elementen voor gebruik in te vriezen.

 

Bij Coolpack is onze productiefaciliteit op locatie, waarmee we de nodige flexibiliteit hebben om oplossingen voor jou op maat te creëren. Benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk dan even deze pagina. Voor advies kun je altijd contact met ons opnemen. Weet je al naar welke oplossing je op zoek bent? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan voor de door jou gewenste producten.

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Supermarkten branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

EPP koelbox

Speciaal bewerkte binnenzijde t.b.v. hygiëne en makkelijke reiniging. Optioneel met sleuven t.b.v. compartimentering. De box is voorzien van handgrepen en makkelijk stapelbaar.

Koelplaten

Coolpack's eigen geproduceerde eutectische gastronorm koelplaten of vriesplaten zijn te verkrijgen van 0ºC tot -21ºC. De koelplaten zijn perfect geschikt voor in de koelboxen of koelcontainers.

Advies binnen 1 werkdag!

Menu

Contact