Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Food transport

Food transport branche

Patisserie gekoeld transport

Veel chocoladewebshops en online patisserieën hanteren een temperatuurgrens waarboven chocoladeproducten gekoeld verzonden worden. Coolpack produceert disposable gelpacks op 0-8 graden Celsius: zeer geschikt voor een enkele reis naar de eindklant! Voor optimale koeling kun je daarnaast een (kleine) EPS doos gebruiken zodat chocoladeproducten vers en lekker op hun bestemming aankomen, ook bij extreme temperaturen.

Lekkernijen gekoeld verzenden met gelpacks

Onze klanten in de patisserie branche kiezen vaak voor het versturen van hun producten met onze gelpacks. Deze houden de lekkernijen koel op een temperatuur van 2 tot 8 graden, of op een andere door jou gewenste temperatuur. Vaak worden deze gelpacks (koelmiddelen) gecombineerd met een EPS doos of EcoCoolbox. Zo blijft de temperatuur lang stabiel en laag, en zijn jouw producten goed beschermd tijdens transport.

Chocoladeproducten gekoeld vervoeren

Chocolade hoeft niet standaard gekoeld vervoerd te worden. De ideale bewaartemperatuur ligt tussen de 10 en 18 graden, maar als het iets warmer of kouder wordt is er nog weinig aan de hand. Op zomerse dagen wanneer de temperatuur boven de 21 °C uitkomt, kan de chocola wit uitslaan en lever je in op kwaliteit.

Daarom kiezen chocoladeverwerkers en patisserie webshops (onder andere in chocoladeland België) vanaf een bepaalde verwachte buitentemperatuur voor gelpacks van Coolpack. Voor optimale koeling of bij zeer extreme weersomstandigheden vaak in combinatie met een (kleine) EPS piepschuim doos, die de chocolade goed isoleert en beschermt.

Wij produceren al onze gelpacks en koelelementen op onze productiefaciliteit in Assendelft. Vragen over de mogelijkheden of de beste oplossing voor jouw situatie? Neem gerust contact met ons op!

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Patisserie branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

Gelpack Original

Onze reguliere gelpacks zijn food safe, non toxic en houden jouw chocoladeproducten lang gekoeld. Combineer de gelpacks met EPS piepschuim isolatiedozen voor een optimale temperatuurstabiliteit, bijvoorbeeld bij internationale of meerdaagse transporten! Maatwerk en eigen bedrukking zijn mogelijk.

EPS dozen

De witte EPS dozen van Coolpack hebben dikke wanden en een hoge isolatiecapaciteit. Ze zijn geschikt voor eenmalig gebruik, maar kunnen bij goede controle op beschadigingen vaker gebruikt worden. Staat jouw gewenste maat er niet tussen in onze shop? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Advies binnen 1 werkdag!

Menu

Contact