Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Overige sub branches

Biotechnologie en Bloemen

Biotechnologie en Bloemen branche

Insecten en wormen

Binnen het koeltransport komen we naast producten ook in aanraking met het vervoer van levende insecten en wormen. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt als aas of ter bestrijding van plagen. Om ze gezond en levend te vervoeren is de juiste temperatuur tijdens transport van belang. Koelmiddelen en isolatieverpakkingen helpen je hierbij. Bij Coolpack hebben een breed assortiment met oplossingen voor jouw bedrijf!

Vervoeren van insecten en wormen

In Europa zijn er diverse vooraanstaande bedrijven die zich dagelijks bezighouden met het op de markt brengen van zogenaamde nematoden (aaltjes). Nematoden worden voornamelijk gebruikt bij het bestrijden van bodemplagen. Nematoden kunnen het beste bewaard en vervoerd worden bij een temperatuur tussen de 2 °C en 7 °C, dit omdat de nematoden bij bevriezing sterven.

Hiernaast speelt Nederland ook een belangrijke rol bij de export van vis- en zeewormen welke wereldwijd gebruikt worden als aas voor baars en grotere vissen. Deze levende wormen worden veelal gekoeld verzonden en verpakt in een EPS doos in combinatie met gel packs.

Productadvies

Onze klanten in deze specifieke branche kiezen hoofdzakelijk voor de standaard gelpack van 340 of 400 gram. Veel klanten gebruiken deze gelpacks in combinatie met EPS dozen voor goede isolatie.

De gelpacks zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, en onze productiefaciliteit op locatie stelt ons in staat om maatwerkoplossingen voor jouw specifieke toepassing te ontwikkelen. De koeloplossingen van Coolpack zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan alle eisen die de wet stelt. Benieuwd welke oplossing het beste past bij jouw transport uitdaging? Ons team denkt graag met je mee.

Van vraagstuk tot een koeloplossing op maat

Zo helpen we je onder alle omstandigheden kwaliteit en veiligheid van voedselwaren te borgen.

1

Probleem

2

Partner

3

Oplossing

4

Test product

5

Massaproductie

6

Transport

7

Eindgebruiker

Koelelementen: de onmisbare schakel bij thermal packaging

De producten van Coolpack zijn een onmisbare schakel als het gaat om thermal packaging, ook wel bekend als thermische verpakkingen. Binnen de gevalideerde thermal packaging verpakkingsoplossing worden met name koelelementen gebruikt. Met de juiste buitenverpakking kan voor een lange periode een zeer stabiele temperatuur worden aangehouden, namelijk tot een periode van 120 uur.

Om dit te realiseren kunnen de koelelementen worden gevuld met Phase Change Material (PCM). Door de hoge kwaliteit van deze vulling is het mogelijk stabiele temperaturen te behalen binnen een temperatuurrange van -65 tot +42 graden.

Indien de voorkeur uitgaat naar een flexibeler koelmiddel kunnen onze diepgevroren gelpacks ook worden ingezet om de te verzenden producten op temperatuur te houden. De gelpacks kunnen eveneens worden gevuld met PCM om zeer stabiele temperaturen aan te houden voor een lange periode.

Producten voor de Insecten en wormen branche

Vraag een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen van de producten. Kleine hoeveelheden nodig? Bestel direct via onze webshop.  

Gelpack Original 400g

Of u nu vis, vlees, kaas, chocola, medicijnen, voeding of bloemen veilig geconditioneerd wilt vervoeren, dan bent u bij Coolpack BV aan het goede adres. Indien u goederen bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur moet vervoeren, dan hebben wij voor u dé oplossing.

EPS dozen

Onze EPS, tempex of piepschuim witte koeldozen zijn uitermate geschikt voor het gekoeld of bevroren verzenden van uw producten. Bijvoorbeeld voor uw vis, vlees, kaas, AGF producten of chocolade. Ook zorgen onze EPS dozen voor een perfecte bescherming van uw producten. Onze EPS dozen hebben een zeer goede isolatiewaarde en zijn ook herbruikbaar.

Advies binnen 1 werkdag!

Andere subbranches van Biotechnologie en Bloemen

Menu

Contact