Bestel direct online!

Phase Change Material

Phase Change Material (PCM) is een verzamelnaam van alle materialen die van fase kunnen veranderen. Dit materiaal kan dus wisselen tussen vormen van vast, gas en vloeibaar.

Bekijk de voordelen!

Het verschil tussen PCM en een pack is dat met PCM je het smeltpunt van een koelelement, pack of koelplaat kunt veranderen. Zo’n koelelement is normaal gesproken gevuld met standaard gel of water, maar bij onze PCM oplossing wordt hier een stofje aan toegevoegd. Dit kan bijvoorbeeld zout zijn. Door deze toevoeging verandert het vriespunt of stolpunt van de pack of het koelelement naar temperaturen tussen -33 en 65 graden Celcius. Zo krijg je een stabiele warmteopslag en hiermee een sterkere isolatiewaarde.

Diverse industrieën maken gebruik van Phase Change Materials (PCM) om de gewenste omgevingstemperatuur te handhaven. De toepassingen variëren sterk, net als de specifieke behoeften en eisen binnen verschillende sectoren. Onze PCM oplossing is compatibel met vrijwel ieder koelelement, zoals packs of koelblokken. Hierdoor creëren we samen gekoeld/ geconditioneerd transport voor jou op maat.

Toepassing PCM

PCM biedt een uitkomst bij producten waar een kleine temperatuurrange geldt en stabiliteit gewenst is. Soms is de standaardrange van 0 tot 8 graden Celsius voldoende en red je het met de standaard packs en koelelementen. Voor een grotere temperatuurrange, of complexere transport is PCM de ideale oplossing.

  • 0 graden Celsius vries je gedurende minimaal 24 uur in op -18 graden Celsius
  • -12 graden Celsius vries je gedurende minimaal 24 uur in op -21 graden Celsius
  • -18 graden Celsius vries je gedurende minimaal 24 uur in op -28 graden Celsius
  • -21 graden Celsius vries je gedurende minimaal 24 uur in op -35 graden Celsius

Duurzame oplossing

De PCM koelmiddelen zijn herbruikbaar: je kunt ze steeds weer opnieuw naar de bepaalde temperatuur brengen. En samen met onze koelverpakkingen heb je voor je het weet een complete thermische koeloplossing!

Koelelementen van Coolpack?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met een passende oplossing voor jouw koeltransport.


    Menu

    Contact