Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

Diepvries Traypack 680 gram met -16°C gel, 150×190 mm

28 stuks per doos
€ 1,77
 49,50 excl. btw
Artikelnummer RCP680GTEF
Lengte 150
Breedte 190
Gewicht in gram 680

Omschrijving

De Diepvries Traypack van witte PA-PE folie, 680gram, is ideaal voor de verzending van diepvries producten. Vries de traypack in op minimaal -20 °C zodat deze klaar is voor gebruik. Per doos á 28 stuks.

 

Diepvries traypack houdt producten lang onder kritische grens van -12 °C

Het smelt- en stolpunt van deze diepvries traypack ligt op -16°C. Dit betekent dat de temperatuur het langst stabiel blijft op deze temperatuur: de energieopslag is dan het hoogst. Dat zorgt ervoor dat jouw producten zelfs gedurende lange transporten onder de kritische grens van -12 °C, welke vaak voor diepvriesvoedsel geldt, blijft.

 

Hoelang precies hangt af van de omgevingstemperatuur, de temperatuur van jouw verpakking, de isolatiecapaciteit, de temperatuur van de van de inhoud en van een goede conditionering van de elementen voor gebruik.

Waar de -16°C gel formule echt in uitblinkt, zijn de kortere invriestijden. Deze Diepvries Traypacks bevriezen ongeveer 33% sneller in vergelijking onze -21°C gel.

 

Waarom geen gewone 0°C elementen gebruiken?

Normale 0°C traypacks, gelpacks, ice packs en koelelementen zijn ontworpen om een verzendtemperatuur van 0°C tot  5°C  te behouden. Deze mogen daarom alleen worden gebruikt voor het verzenden van gekoelde artikelen: ze zijn niet koud genoeg voor het versturen van diepvriesartikelen omdat de elementen snel naar hun smeltpunt trekken en op die temperatuur het beste werken.

 

Pre-conditioneringsgids

Over het algemeen duurt het twee keer zo lang voordat de -16°C gel bevriest in vergelijking met water of normale gel (0°C).

 

De invriestijden zijn grotendeels afhankelijk van de temperatuur van de vriezer en de hoeveelheid die op dat moment wordt ingevroren (d.w.z. het duurt aanzienlijk langer om een palletlading volledig voor te bereiden in vergelijking met een enkele verpakking).

 

Zorg voor voldoende circulatie van koude lucht rond de producten voor efficiënt invriezen en houd er rekening mee dat het langer duurt om ze in te vriezen dan normale water/gel-ijspakken. De invriesduur en onderstaande temperaturen dienen als richtlijn – onderbrekingen in het invriesproces (bijv. vaak in- en uitschuiven, warme items toevoegen aan de vriezer, enz.) zullen de tijd die nodig is om in te vriezen verlengen.

 

Gemakkelijk te bevriezen

Je mag de volgende invriestijden voor gebruik aanhouden bij verschillende diepvriezer-temperaturen. Hoe kouder de vriezer, hoe sneller jouw Diepvries Traypacks klaar voor gebruik zijn.

  • -25°C gedurende minimaal 48 uur
  • -30°C gedurende minimaal 24 uur
  • -35°C gedurende minimaal 18 uur
  • -40°C gedurende minimaal 12 uur
  • -45°C gedurende minimaal 8 uur

 

BELANGRIJK: Zorg ervoor dat -16 °C gel elementen volledig zijn ingevroren voor gebruik; als de verpakkingen slushy zijn, laat ze dan nog even in de vriezer tot ze goed hard zijn.

 

Veiligheidsinformatie

Alle -16°C gel elementen zijn ongevaarlijk en niet giftig. Niet inslikken. Vermijd contact met ogen en huid. MSDS op aanvraag verkrijgbaar.

 

Gebruik je momenteel droogijs?

Droogijs (CO2 in vaste vorm) wordt veel gebruikt voor het vervoeren van diepvriesproducten. Het heeft een faseovergangstemperatuur van -78°C en handhaaft temperaturen onder nul via een proces dat sublimatie wordt genoemd, d.w.z. het direct omzetten van een vaste stof in een gas.

 

Droogijs is geclassificeerd als een divers gevaar (klasse 9) en is onderhevig aan gereguleerde opslag-, hanterings- en transportvoorwaarden. Gevaren die verband houden met droogijs zijn onder meer het risico van explosie en verstikking in een afgesloten ruimte, en het risico van ernstig bevriezingsletsel bij gebruik zonder geschikte PBM. Om deze redenen hebben veel vervoerders nu de distributie van pakketten met droogijs beperkt of verboden, en de koeriers die het nog steeds accepteren, zullen een toeslag op de verzendkosten in rekening brengen.

 

Ook hebben we recent gezien hoe de droogijsprijzen kunnen schommelen als gevolg van de gascrisis.

 

Recycle instructies

De Diepvries Traypack is gemaakt van sterke virgin PA-PE folie en kan worden hergebruikt tot er beschadigingen optreden. Gooi de Diepvries Traypack daarna in zijn geheel weg bij het restafval.

Andere Gelpacks

Menu

Contact