Gewijzigde openingstijden: op 18 en 19 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaartsdag.

EcoCoolBox XL 50L

20 stuks per pallet
€ 11,00
 11,00 excl. btw
Artikelnummer RPG00ECB02
Dikte 375
Lengte 600
Breedte 400
Gewicht in gram 3700
Binnenmaat 520 x 325 x 300 mm
Buitenmaat 600 x 400 x 375 mm
Wanddikte 40 mm

Omschrijving

De EcoCoolBox is een 100% paperbased isolatiedoos met uitstekende isolatiecapaciteit. Verschillende klanten, zoals YAYA Kombucha, maken gebruik van deze milieubewuste isolatieverpakking: na gebruik kan deze volledig gerecycled worden bij het oud papier. 

 

Deze EcoCoolBox is groot met een inhoud van maar liefst 50 liter. De ecologische isolatiedoos is kraftpapier bruin van kleur en heeft een doossluiting. Voor diepvriestransport bieden we de EcoFreezeBox aan: deze heeft dikkere wanden en houdt een diepvrieszending lange tijd op temperatuur. 

 

Materialen van de EcoCoolBox 

De EcoCoolBox is gemaakt van schone gerecyclede kartonvezels die vrij zijn van minerale oliën. Deze zijn verpakt in een flexibele en luchtdoorlatende papieren verpakking. Kartonvezels hebben uitstekende vocht reguleringseigenschappen waardoor de invloed van het vochtgehalte in de omgeving van de verpakking wordt beperkt. De kartonvezels voldoen geheel aan de Europese richtlijnen voor contact met levensmiddelen. 

 

Een prijswinnende isolatiedoos 

In 2020 werd de EcoCoolBox beloond met de NL Packaging Awards in de categorie Webretail. De jury noemde de EcoCoolBox “Een verpakking die past in deze tijd waar bedrijven steeds verder verduurzamen” en een “slimme toepassing van mono-materiaal”.  

 

Technische informatie 

De EcoCoolBox heeft de volgende eigenschappen: 

  • Vochtregulering van minimaal 8,8%. De vochtreguleringsfunctie van de papiervezels helpt bij het verminderen van condensvorming in de doos. Wanneer de vochtigheidsgraad buiten de doos hoog is, zal dat binnenin de doos lager zijn omdat de vezels het vocht absorberen. 
  • Thermisch geleidingscoëffciënt: λ = 0,036 W/(m.k). Dit geeft aan in hoeverre een materiaal in staat is om energie (warmte transporten) tegen te kunnen houden. Hoe lager de thermische geleidingscoëfficiënt, hoe hoger de weerstand. 
  • Soortelijke warmte: 2020 J/kg. Dit geeft aan hoeveel energie een product kan opnemen terwijl het materiaal één graad Celsius in temperatuur toeneemt. Hoe hoger, hoe meer energie het materiaal opneemt. 

 

Recycle informatie: zo recycle je de EcoCoolBox na gebruik 

Je kunt de EcoCoolBox gerust hergebruiken. De gehele EcoCoolBox mag aan het einde van de levensfase platgevouwen bij het oud papier – mits deze schoon is. De EcoCoolBox is op deze manier 100% recyclebaar. Vragen? Stel ze gerust aan ons! 

Andere Ecologische isolatiebox

Menu

Contact